ParkinsonNet – Mechelen

ParkinsonNet

ParkinsonNet

Fysiotherapie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven bij patiënten met de ziekte van Parkinson.

 

“De fysiotherapeut helpt u zo goed mogelijk te blijven bewegen in het dagelijks leven en op een verantwoorde manier actief te blijven.”

 

Actief blijven heeft een positieve uitwerking op uw klachten, zorgt voor behoud van uw zelfstandigheid en voorkomt nieuwe bijkomende problemen zoals broze botten, obstipatie en problemen met uw hart.

In de vroege fase van de ziekte is de therapie gericht op het voorkomen van inactiviteit, het vermijden van angst voor bewegen of vallen en het verbeteren en/of onderhouden van uw conditie (spiersterkte, evenwicht, beweeglijkheid, algemene conditie).

In de middenfase, wanneer er meer problemen ontstaan met het uitvoeren van activiteiten en balans, richt de therapie zich op het oefenen van bewegingen zoals opstaan uit een stoel en omrollen in bed, de juiste lichaamshouding, grijpen en reiken, evenwicht bewaren en lopen.  We gaan met u op zoek naar een strategie waardoor de problematische activiteiten makkelijker en veiliger uitgevoerd kunnen worden.

 

Wanneer kan de fysiotherapeut wat voor u doen?

 

Liesbeth Smeets is aangesloten bij het ParkinsonNet, een netwerk van therapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van personen met de ziekte van Parkinson.

 

Meer informatie over de ziekte en andere relevante informatie vindt u op de site van ParkinsonNet.